Kløverstier - Vejby


Blå rute / Vejby Idrætsforening

Multitræningsanlæg

I samarbejde med Sankt Helene skole og Vejby IF er anlagt et multitræningsanlæg bestående af fitness-træningsredskaber, bevægelseslegeplads, beachvolleybane, multibane til fodbold og basket samt en "panna-bane" som er til fodbold én mod én.

Anlægget er til fri benyttelse for alle og anvendes desuden af skolen og idrætsforeningen.

I 2015 har Sjællandske Medier bevilget penge til anlæg af en grill- og bålplads, der vil stå klar senest i foråret 2016 med permanent grill, et lille bålområde til snobrød m.v. samt bænkeborde. Området kan ligeledes benyttes af alle. Samtidig er det tanken at genindføre det årlige Sankt Hans Bål, som i mange år var en del af idrætsforeningens Sommerfest.

Arealet mellem idrætspladsen og skolen var oprindelig mose, hvilket det stadig bærer et vist præg af, men i forbindelse med de nye projekter er vild bevoksning i området fjernet, så det i dag fremstår helt anderledes og anvendelig i forhold til for få år siden.

 

Vejby Idrætsforening

 

Vejby IF har holdt til på dette sted siden 1939, hvor den første idrætsplads blev indviet. Første del af det nuværende idrætshus blev opført i 1966 og er siden udvidet flere gange, så det nu står med stort billardlokale, fitnesscenter, omklædningsrum, lyst og venligt opholdslokale samt den meget benyttede overdækkede gård. Udearealerne tæller fodboldbaner, det nævnte multitræningsanlæg, petanquebane m.v.

Vejby Idrætsforening blev stiftet i 1888 med navnet 42. Kreds Vejby under Frederiksborg Amts Skytteforening. Oprindelig var der i Vejby en forening med navnet 17.kreds, men der opstod politisk strid mellem Højre og Venstre, så Venstrefolkene brød ud og dannede den forening, der eksisterer i dag. Historien om Vejby IF kan læses i det jubilæumsskrift, som blev udgivet til 125 års jubilæet i 2013.

I dag består foreningen af ni afdelinger: Fodbold, Fitness, Gymnastik, Billard, Badminton, Bordtennis, Volleyball, Golf og Aktive Seniorer. Fodbold, fitness og badminton er fælles afdelinger med Tisvildeleje GF, som man har et tæt samarbejde med om idrætten i Vejby-Tisvilde-området. Vejby Billard har i en lang årrække været blandt landets absolut bedste billardklubber med mange DM-titler.


13/08/2016