Kløverstier - Vejby

Naturens dag søndag den 9. september 2018

Lokalrådet i Vejby inviterer børn og voksne til at tage med ud på Kløverstierne

Søndag den 9. september kl. 14 er der mulighed for at tage med ud på en af de 4 Kløverstier fra Kløverpælen ved gadekæret midt i Vejby. Ingen tilmelding - bare mød op. Når turene ender i Vejby er der kaffe, saft og kage i Idrætshuset, hvor Vejby Idrætsforening denne dag også holder familiedag med flere gode aktiviteter på idræts- og naturpaldsen for hele familien.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. I år er temaet "bevægelse i naturen".

Vi går en rolig tur rundt i det gamle Vejby, hvor der er tid og plads for mange gode historier fra byen. 

Er man til en lidt større travetur, kan man tage med rundt om Vejby på 5 km ruten, hvor man kommer forbi de gamle gravhøje og virkelig får set Vejbys udsigter fra alle verdenshjørner.

På den røde rute (7 km) kommer man lidt længere væk og kan nyde havudsigten fra Heatherhill, følge det tætbevoksede åløb og vandre tilbage med udsigt over det åbne landskab, når man kommer forbi Gribskov Efterskole.

Den længste rute på 11 km kan selvfølgelig også vandres, men denne dag opfordres man til at tage cyklen, så der bliver tid til at lave nogle gode stop undervejs ved Sankt Helenes naturcenter og de fine udsigtssteder og trapper ned til stranden ved Vejbys skrænter.  

Læs mere om Naturens dag i hele landet

 

28/08/2018

Kløverstitræf i Vejby søndag den 20. august kl. 14:00

Kom og vær med til at gå, løbe eller cykle sammen med Vejby lokalråds Kløverstigruppe.

Vær med på det første Kløverstitræf i Vejby efter åbningen af de nye stiruterog vær med til at "kvalitetstjekke" de fire stier.

Vi mødes ved Kløverstipælen ved gadekæret i Vejby (Krydset Tisvildevej/P.C. Skovgårdsvej. Tag evt. en termokande kaffe med eller andet til en pause undervejs, hvor vi taler ombrugen af stierne og mulige forbedringer.

20/08/2017

På tur med Dansk Vandrelaug i Påsken

Foråret er over os og i påsken kan du komme på en frisk tur sammen med Dansk Vandrelaug, der har arrangeret ture på Grøn rute "Det gamle Vejby" (2,5 km) og Rød rute "Heatherhill" (7,5 km). Læs mere om turen hos Dansk Vandrelaug

15/04/2017

Indvielse af Kløverstier i Vejby

Viceborgmester Jannick Petersen åbnede de nye Kløverstier med et trefoldigt leve.

Radio Kattegat var tilstede og du kan se flere billeder og høre talerne fra dagen her

 

30/09/2016